Home > Projecten > Grensgevallen > Grensgevallen

GrensgevallenDe wereld anno 2009: klimaatcrisis, kredietcrisis, armoede en oorlog. Reden genoeg voor verandering. Als Obama het kan, kan jij het ook: voor Grensgevallen vroegen we tien jongeren uit Utrecht en Berlijn: wat wil jij, nu, in de wereld om je heen, veranderen?

Tien speeches vol idealen, over muren, grenzen en vrijheid werden tien korte opera’s, films en games die de wereld van vandaag gaan veranderen. In een wandeling door de hele stadsschouwburg kwam je ze allemaal tegen. Inspiratie voor deze voorstelling was de val van de Berlijnse Muur, 20 jaar geleden.

M.m.v. de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Wanneer:
Wo 4 november, doorlopend tussen 19u30 en 22u00
Zo 8 november, doorlopend tussen 13u00 en 16u00

Culturele Zondagen // Niemandsland // 7 en 8 november

Waar:
Stadsschouwburg Utrecht, diverse locaties
Entree: gratis!

Grensgevallen is een doorlopend programma en bestaat uit drie routes van 30 minuten. Iedere 10 minuten vertrekt een route uit de entree hal van de stadsschouwburg. Kaartjes voor de routes zijn 4 en 8 november tijdens Grensgevallen verkrijgbaar bij de informatiebalie van Yo! Opera in de stadsschouwburg.

Weblogs

Sfeerverslag repetities 26-09-09
Door: Marieke Op: 7-10-2009 
Tekst Joost
Persoon A is de spreker.
Persoon B is een burger die onderbreekt.

A: Iedereen heeft een grens. Een soort van cirkel van ongeveer 20 á 30 centimeter om je heen. Die grens moet je in takt moet laten. Grenzen zijn buigbaar, makkelijk te kwetsen en te verleggen. En nog wel het ergste: Ze kunnen vallen! 20 Jaar geleden viel de muur door mensen. En ook je eigen muur kan vallen door mensen. Mensen die jou een ‘klootzak’ of ‘lul’ noemen alleen maar omdat je je eigen mening geeft. Ik hoorde laatst een verhaal over twee jongens die om 2 uur ’s nachts, na het uitgaan een beetje aan het dollen waren. Een andere jongen, die ze niet kende, dacht dat de ene werd geslagen en ging er daardoor op af om die andere jongen in elkaar te slaan. Degene die werd aangevallen had een gebroken neus en is bij z’n slaap geslagen.Instrumentaal stukje Ander voorbeeld. Een meisje uit Frankrijk. Ze werd gedumpt door haar liefde van haar leven. Die jongen ging door haar grens. Uit liefdesverdriet heeft zij zelfmoord gepleegd. Zij is tegenwoordig de meest gezoende vrouw in de wereld. Het is namelijk de pop die word gebruikt tijdens EHBO cursussen. Wat een mens wel niet kan doen.Instrumentaal stukje Door aanranding, knokpartijen, en gescheld worden mensen bang dus de grenzen worden groter waardoor we zelf geen ruimte meer hebben zonder zelf bang te zijn. Dat komt omdat we dan de grenzen over gaan. Wat mensen wel niet kunnen doen. Dus als iemand een mening geeft dat niet zo positief tegenover jou staat, beschouw hem niet als een ‘klootzak’ en ram er meteen maar op los. Nee, beschouw hem als een mens en laat hem in takt. Zonder elkaar als mensen te behandelen komen we nergens.

Foto: Joost draagt een groen/wit gestreept shirt
Door: nienke Op: 29-7-2009 
Midden in de zomer: teksten uit Berlijn
Midden in de zomer, in de grote vakantiestilte,'grensgevallen nieuws'! De teksten van de schrijvers uit Berlijn staan online.
Lees en geniet..
Door: nienke Op: 29-7-2009 

Stuur door Print
|