Home > Festival > Yo! Opera Festival 2011

Yo! Opera Festival 2011

Van 23 t/m 26 november brengt het Yo! Opera Festival een verrassende mix van opera en muziektheater gemaakt voor, door en met jongeren. Festivallocatie Huis a/d Werf wordt ondergedompeld in zang; in elke studio, in elke zaal en op plekken waar je het niet zou verwachten, beland je zomaar in enerverende, actuele voorstellingen met aansprekende thema's en een grote verscheidenheid aan muzikale stijlen. Yo! Opera laat in deze vier dagen zien wat je onder de noemer 'Opera' kunt doen. Laat je meevoeren op de klanken in het huis, zo zie én hoor je vanzelf alles wat het festival te bieden heeft.

Yo! Opera staat voor het oprekken van deze eeuwenoude grenzen en wil de operadeuren openen voor jonge makers, frisse nieuwe ideeën, thema's uit het leven van vandaag, muziek die communiceert in plaats van alleen maar imponeert. Voor ons is opera: contact maken tussen kunst en publiek met behulp van muziek, theater, woorden en beweging.

Voor Yo! Opera is dit festival het laatste. Na tien jaar houdt de organisatie op te bestaan. Maar niet nadat we nog éénmaal de kracht van het samenkomen van zingen, tekst, muziek en theater hebben laten zien! Met dit festival geeft Yo! Opera het stokje over aan een jonge generatie operamakers. Zij tonen de kracht, flexibiliteit en openheid van kunst voor een jong publiek in een groot aantal short opera's (en een paar langere). Yo! Opera beschouwt het als haar verantwoordelijkheid om hun werk onder de aandacht te brengen in de hoop en verwachting dat deze makers de mogelijkheid krijgen om verder te groeien en zich te ontwikkelen tot dé operamakers van de toekomst.

Om ervoor te zorgen dat je niets mist, koop je dit jaar geen kaartje voor een voorstelling maar voor een dagdeel. Gedurende dit dagdeel kan je naar diverse korte voorstellingen van 15 minuten, Short Opera’s, die een aantal keren spelen. Je kan ook naar Change your world of Smells Like Tahrir Spirit. Deze voorstellingen van 45 minuten spelen in de grote zaal en spelen slechts één maal bij aanvang van het dagdeel. Door het beperkte aantal stoelen betaal je voor deze voorstellingen een kleine toeslag. Je moet dus twee kaartjes kopen. Wil je alleen naar de short opera’s? Dat kan ook. Je koopt dan alleen een kaartje voor de Short Opera’s. Binnen het dagdeel waarvoor je kaartje geldig is, kan je alle short opera’s bezoeken.

Stuur door Print
|