Home > Projecten > De Operaflat 2009 > Welkom in de Operaflat!

Welkom in de Operaflat!

Vijfentwintig deuren in één flat, waarachter miniopera’s van één minuut schuil gingen; de deur ging open en je werd van heel dichtbij toegezongen, over eten: lievelingseten, herinneringen aan de kauwende kaken van je vader, over Hollandse stamppot en zoete baklava. Je koos zelf waar je aanbelde en maakte zo je eigen opera. Of je deed ze allemaal!

 

Gratis voorstelling
De voorstellingen werden live gegeven op 7 november 2009 en waren onderdeel van ons jeugdopera festival. Alle opera’s waren gratis toegankelijk. Voor het zover was moest er eerst een songtekst en een compositie geschreven worden. De teksten werden dit jaar geschreven door middelbare scholieren van het Gerrit Rietveld College. Deze jongeren interviewden de flatbewoners van de Faustdreef in Overvecht over eten. Samen met componisten en klassieke zangers van de conservatoria maakten ze er vijfentwintig mini-opera’s van.

Daniël Bertina van www.kunstinmijnbuurt.nl hield een interview met twee deelnemers van de Operaflat. Lees haar artikel hier.

Wanneer: 7 november 2009 doorlopend tussen 13u00 – 16u00
Waar: Bij 25 voordeuren van de flat aan de Faustdreef in de wijk Overvecht in Utrecht.
Prijs: gratis!
Reserveren: niet nodig

Operaflat: team 1

Welkom in het team van Mareen, Francisca, Daantje en Louise! Op deze team-pagina kun je zien hoe team 1 een mini-opera maakt.

Operaflat: team 2

Welkom in het team van Michael, Pauline, Jerke, Emre, Edy en Else Lotte! Op deze team-pagina kun je zien hoe team 2 een mini-opera maakt.

Operaflat: team 3

Welkom in het team van Gerdine, Mylène, Hans, Btissame en familie Cerimovic! Op deze team-pagina kun je zien hoe team 3 een mini-opera maakt.

Operaflat: team 4

Welkom in het team van Tim, Zana, Kees, Halim en Mevrouw Appelman! Op deze team-pagina kun je zien hoe team 4 een mini-opera maakt.

Operaflat: team 5

Welkom in het team van Gevorg, Arend, Linda, Marnix en Tamara! Op deze team-pagina kun je zien hoe team 5 een mini-opera maakt.

Operaflat: team 6

Welkom in het team van Santje, Stefanie, Mari-anne, Eda en Jantine! Op deze team-pagina kun je zien hoe team 6 een mini-opera maakt.

Operaflat: team 7

Welkom in het team van Janine, John, Yasin en Johan! Op deze team-pagina kun je zien hoe team 7 een mini-opera maakt.

Operaflat: team 8

Welkom in het team van Bepke, Xander, Quincy en meneer Lodeweges! Op deze team-pagina kun je zien hoe team 8 een mini-opera maakt.

Operaflat: team 9

Welkom in het team van Anitsia, Manna, Oktay en meneer Bosschaart! Op deze team-pagina kun je zien hoe team 9 een mini-opera maakt.

Operaflat: team 10

Welkom in het team van Julien, Bart, Magdy en Roos! Op deze team-pagina kun je zien hoe team 10 een mini-opera maakt.

Operaflat: team 11

Welkom in het team van Simone, Joep, Casper en Miranda! Op deze team-pagina kun je zien hoe team 11 een mini-opera maakt.

Operaflat: team 12

Jannelieke, Leonard, Yacine, Maaike! Op deze team-pagina kun je zien hoe team 12 een mini-opera maakt.

Operaflat: team 13

Welkom in het team van Chantal, Harm Jan, Kevin en Mevrouw Verheul! Op deze team-pagina kun je zien hoe team 13 een mini-opera maakt.

Operaflat: team 14

Welkom in het team van Nikki, Lucas, Sabrina , Gerwin en Shiri! Op deze team-pagina kun je zien hoe team 14 een mini-opera maakt.

Operaflat: team 15

Welkom in het team van Marianne, Bastiaan, Joost en Frederique! Op deze team-pagina kun je zien hoe team 15 een mini-opera maakt.

Operaflat: team 16

Welkom in het team van Merlijn, Loukas, Samantha en Jan en Rieki! Op deze team-pagina kun je zien hoe team 16 een mini-opera maakt.

Operaflat: team 17

Welkom in het team van Oukje, Elizaveta, Chaima en Violette! Op deze team-pagina kun je zien hoe team 17 een mini-opera maakt.

Operaflat: team 18

Welkom in het team van Maria, Hanneke, Mark, Stefan, Johan en Merel! Op deze team-pagina kun je zien hoe team 18 een mini-opera maakt.

Operaflat: team 19

Welkom in het team van Rosina, Fanny, Enisa en mevrouw den Bosse! Op deze team-pagina kun je zien hoe team 19 een mini-opera maakt.

Operaflat: team 20

Welkom bij het team van Channa, Noortje, Emre en Ingrid! Op deze team-pagina kun je zien hoe team 20 een mini-opera maakt.

Operaflat: team 21

Welkom in het team van Nicky, Carlijn, Yara en Nienke! Op deze team-pagina kun je zien hoe team 21 een mini-opera maakt.

Operaflat: team 22

Welkom in het team van Esther, Mathieu, Alexander en Leon! Op deze team-pagina kun je zien hoe team 22 een mini-opera maakt.

Operaflat: team 23

Welkom in het team van Esmee, Nick , Mandy, Anne en Matthijs! Op deze team-pagina kun je zien hoe team 23 een mini-opera maakt.

Operaflat: team 24

Welkom in het team van Maria,Ferdinand, Sem en Maarten! Op deze team-pagina kun je zien hoe team 24 een mini-opera maakt.

Operaflat: team 25

Welkom in het team van Dianne, Emma, Alejandro, Sarah en Imke! Op deze team-pagina kun je zien hoe team 25 een mini-opera maakt.

Stuur door Print
|